Toca Town

Toca Town 1.0

Plezier in de stad

Toca Town is een kleurrijk en leuk virtueel stadsspel voor jonge kinderen. Met dit digitale speelgoed ontdekken kinderen een kleine stad en vermaken zich met alle gekke en grappige bewoners.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Veel te ontdekken
  • Stimuleert de fantasie
  • Vrolijke graphics
  • Veel grappige personages

TEGEN

  • Te weinig interactiviteit tussen objecten

Excellent
9

Toca Town is een kleurrijk en leuk virtueel stadsspel voor jonge kinderen. Met dit digitale speelgoed ontdekken kinderen een kleine stad en vermaken zich met alle gekke en grappige bewoners.

The Sims voor kleuters?

Toca Town is een zogenaamde open world game waarin je met de inwoners van een virtuele stad speelt. Wat dat betreft doet het inderdaad denken aan The Sims. Daar houdt de vergelijking echter op. Je hoeft niet te levelen, niet te bouwen, er zijn geen items om vrij te spelen en het allerbeste: je hoeft je huis niet schoon te maken!

In Toca Town draait alles om lol en fantasie, zonder dat je kinderen beperkt worden door een vastomlijnde verhaallijn.

Spelend leren

Er valt meer dan genoeg te beleven in Toca Town. Er zijn zes verschillende locaties om te bezoeken, waaronder huizen, een restaurant, een winkel en een politiebureau. Op elke locatie kun je bijna alles oppakken en ergens anders neerzetten. Ook kun je objecten als kranen, lampen en fornuizen gebruiken.

Daarnaast kun je naar hartenlust experimenteren in Toca Town. Combineer etenswaren om te koken, was de politiewagen door de zeep en de spons te gebruiken, etc... Dit is niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Net als de objecten in Toca Town zijn de karakters ook statisch en moeten deze door de speler bewogen worden. Je kunt verschillende dingen doen met de karakters: ze eten geven, laten zitten of naar de wc laten gaan. Het zou leuk zijn als er meer mogelijkheden waren.

Toca Town is ontworpen om de fantasie van kinderen te stimuleren en biedt meer dan genoeg om lekker lang te spelen. Alleen al het feit dat je alle kranen kunt open zetten, borden door de wc kunt spoelen en dvd's in de oven kunt leggen is natuurlijk al geweldig voor jonge kinderen.

Tot slot is het ook mogelijk karakters aan te kleden en ze gemakkelijk van de ene naar de andere plek te brengen. Alles wat ze op dat moment vast hebben, gaat mee naar de nieuwe locatie.

Geweldig ontwerp

Het spel ziet eruit zoals we van Toca Boca gewend zijn. Was je al fan van de cartoon-stijl van spellen als Toca Cars of Toca Pet Doctor, dan voel je je zeker thuis in Toca Town.

Maar Toca Town heeft meer dan alleen schattige en een kleurrijke karakters. Het spel is uitstekend ontworpen en heeft een aantal verfijnde accenten. Als je bijvoorbeeld de radio door de kamer beweegt terwijl die aanstaat, verandert het geluid zodat het lijkt alsof het ergens anders vandaan komt. De belichting is erg goed gedaan en het is superleuk voor kinderen om te experimenteren met alle manieren waarop het licht verandert in Toca Town, zoals kaarsen uitblazen en de gordijnen open doen.  

Hou ze lekker rustig

Het is vaak verleidelijk om je kind een tablet in zijn of haar knuistjes te proppen zodat je even geen last van ze hebt. Vaak zijn de spellen echter nogal hersenloos of té stimulerend. Toca Town valt zeker niet in deze categorieën. Toca Town is een prettig spel dat de fantasie op een positieve manier stimuleert. Een aanrader voor iedereen met jonge kinderen.

Meeste downloads Games voor Iphone

Meer
Toca Town

Download

Toca Town 1.0

Beoordelingen about Toca Town